Senaste inläggen

Midsommarbord – från söder till norr
  • 12 Jun, 2022

Midsommar är kanske den svenskaste högtiden vi har och den firas från norr till söder. För de flesta ingår Små grodorna, midsommarstång och nattliga bad oavsett var i landet du befinner dig. Är du från södra Sverige och köpt en villa av en Umeå mäklare och ska fira midsommar i midnattsolen med dina nyfunna vänner kommer du märka att maten faktiskt skiljer sig åt. Svenskar firar i stort sett lika men i maten finns olikheterna.

Kyckling med ädelost
  • 19 Feb, 2022

För att kunna avnjuta en festlig middag behöver du inte stå länge vid spisen för att få ett lyckat resultat eftersom det finns snabba och enkla recept som smakar fantastiskt. De flesta av oss lever idag ett hektiskt liv och oavsett om du arbetar inom sjuksköterska bemanning eller i en skola kanske du varken har tid eller lust att laga mat i timmar. Ett av dessa recept är kyckling med ädelostsås.

Griljera julskinka
  • 21 Dec, 2021

Det är bara två dagar kvar till julafton och därmed är det även dags att griljera skinkan. Hos oss finner du de torrvaror du behöver för att griljera skinkan. Det är väldigt enkelt att griljera en julskinka och som nybörjare går det alltid att välja en färdigkokt skinka och ändå få en upplevelse av att hemlagat. Det finns olika recept på griljeringen och vissa använder exempelvis socker i den. Ett basrecept är dock att använda senap, potatismjöl och äggula som du vispar samman till en smet.

En chokladruta
Är det bättre att välja billig choklad?
  • 01 Nov, 2021

God choklad behöver inte kosta skjortan. Det finns idag ett stort utbud av billig choklad som är perfekt när du är sugen på något gott. Du kan till exempel välja Socado som ligger bakom flera goda praliner med olika smak. Oavsett om du älskar mint eller crisp kommer du hitta något som passar. De säljs normalt i lösvikt så du kan plocka på dig de som passar. Du kan även passa på att beställa online och spara tid på att gå i affärer.

Flera olika chokladbitar
Kickstarta hösten med nyttigt godis
  • 21 Sep, 2021

Hösten är ett utmärkt tillfälle att komma in i nya och mer hälsosamma rutiner. Varför inte byta ut ditt vanliga snacks mot lite nyttigt godis? I takt med att fler har blivit intresserade av hälsa har också utbudet av hälsosamt godis ökat markant. Det finns flera alternativ som smakar minst lika bra som vanligt godis med socker. Då kan du fortfarande unna dig när du vill. Stort utbud av nyttigt godisVi på Zmaka har ett stort utbud av nyttigt godis inklusive produkter från märket Powerfruits.

Ät efter säsong
  • 15 Sep, 2021

Just nu så är butikerna fulla av svenska grödor och det är smart att äta efter säsong av flera olika anledningar. Efter sommaren är det många hushåll som har det knapert och en del tar smslån för att få hushållsekonomin att gå runt och då kan det vara en god idé att handla råvaror som har säsong eftersom priserna är lägre. En annan faktor när det gäller grönsaker är att de innehåller mer näring och vitaminer.