Senaste inläggen

Vi gör det enkelt att handla billig mat online
 • 25 Oct, 2022

Det bästa i livet är gratis brukar det ju heta. Tyvärr gäller det inte för just mat, vilket många av oss ändå tycker tillhör det allra bästa i livet. Tvärtom så har det i och med en ökande inflation blivit riktigt kostsamt att äta. Men det finns goda nyheter, och det är att du här kan hitta billig mat online. Vi har alltifrån lyxigt och otroligt rent Voss vatten och japanska snabbnudlar till ett stort utbud av olika sorters godis.

Tips på en nyttig frukost
 • 19 Sep, 2022

Att starta dagen på rätt sätt med en nyttig frukost kan vara avgörande för hur din dag kommer kännas och vara när det kommer till mående, aktivitet och känsla. Ett enkelt och underskattat alternativ till frukosten är Finn Crisp. Man kan experimentera på alla sätt och vis och äta det till frukost, mellanmål eller som tillbehör till lunchen. Här kommer flertal tips på pålägg på dina Crisps: jordnötssmör med banan, skinka med ägg, vaniljkesella med äpplen eller färskost med päron.

Godistårta med dina favoriter
 • 25 Aug, 2022

En godistårta är precis lika enkel och rolig att göra som den är god att äta. Den stora fördelen är att du kan fylla tårtan med dina (eller födelsedagsbarnets) alla favoriter från godishyllorna. Varför inte fylla hela tårtan med trendiga retro-godisar som till exempel Sour Patch Kids från 70-talet eller klassiska svenska Ahlgrens bilar? Vill du göra en mer dekorativ tårta så är cola-remmar och laktritssnören det perfekta valet. Då kan du göra både snirkliga och spännande mönster och bokstavera både namn och till exempel antal år som födelsedagsbarnet firar.

Energidryck - bra innan träning?
 • 29 Jul, 2022

Allt fler går runt med en energidryck i handen när de ska gymma men har det verkligen någon effekt? Både ja och nej. Själva drycken i sig innehåller inte ämnen som är prestationshöjande men däremot kan den ha en uppiggande effekt. Det kan ju förstås vara skönt när du ska köra ett hårt träningspass eller träna tidigt på morgonen. Vi har ett stort utbud av dryck online inklusive energidrycker med olika smaker.

Midsommarbord – från söder till norr
 • 12 Jun, 2022

Midsommar är kanske den svenskaste högtiden vi har och den firas från norr till söder. För de flesta ingår Små grodorna, midsommarstång och nattliga bad oavsett var i landet du befinner dig. Är du från södra Sverige och köpt en villa av en Umeå mäklare och ska fira midsommar i midnattsolen med dina nyfunna vänner kommer du märka att maten faktiskt skiljer sig åt. Svenskar firar i stort sett lika men i maten finns olikheterna.

Kyckling med ädelost
 • 19 Feb, 2022

För att kunna avnjuta en festlig middag behöver du inte stå länge vid spisen för att få ett lyckat resultat eftersom det finns snabba och enkla recept som smakar fantastiskt. De flesta av oss lever idag ett hektiskt liv och oavsett om du arbetar inom sjuksköterska bemanning eller i en skola kanske du varken har tid eller lust att laga mat i timmar. Ett av dessa recept är kyckling med ädelostsås.

Griljera julskinka
 • 21 Dec, 2021

Det är bara två dagar kvar till julafton och därmed är det även dags att griljera skinkan. Hos oss finner du de torrvaror du behöver för att griljera skinkan. Det är väldigt enkelt att griljera en julskinka och som nybörjare går det alltid att välja en färdigkokt skinka och ändå få en upplevelse av att hemlagat. Det finns olika recept på griljeringen och vissa använder exempelvis socker i den. Ett basrecept är dock att använda senap, potatismjöl och äggula som du vispar samman till en smet.

Är det bättre att välja billig choklad?
 • 01 Nov, 2021

God choklad behöver inte kosta skjortan. Det finns idag ett stort utbud av billig choklad som är perfekt när du är sugen på något gott. Du kan till exempel välja Socado som ligger bakom flera goda praliner med olika smak. Oavsett om du älskar mint eller crisp kommer du hitta något som passar. De säljs normalt i lösvikt så du kan plocka på dig de som passar. Du kan även passa på att beställa online och spara tid på att gå i affärer.

Kickstarta hösten med nyttigt godis
 • 21 Sep, 2021

Hösten är ett utmärkt tillfälle att komma in i nya och mer hälsosamma rutiner. Varför inte byta ut ditt vanliga snacks mot lite nyttigt godis? I takt med att fler har blivit intresserade av hälsa har också utbudet av hälsosamt godis ökat markant. Det finns flera alternativ som smakar minst lika bra som vanligt godis med socker. Då kan du fortfarande unna dig när du vill. Stort utbud av nyttigt godisVi på Zmaka har ett stort utbud av nyttigt godis inklusive produkter från märket Powerfruits.

Ät efter säsong
 • 15 Sep, 2021

Just nu så är butikerna fulla av svenska grödor och det är smart att äta efter säsong av flera olika anledningar. Efter sommaren är det många hushåll som har det knapert och en del tar smslån för att få hushållsekonomin att gå runt och då kan det vara en god idé att handla råvaror som har säsong eftersom priserna är lägre. En annan faktor när det gäller grönsaker är att de innehåller mer näring och vitaminer.

Köp billigt godis för alla smaker online
 • 13 Sep, 2021

Om du vill köpa billigt godis online har du hamnat rätt. Det är inte bara smidigt och enkelt att handla godis på nätet utan även prisvärt. Det finns många fördelar med att handla på nätet. Förutom att du får godiset hemlevererat är det dessutom mer hygieniskt. Många tvekar att köpa lösgodis i affärerna då det är svårare för butiken att hålla kolla på vad som sker med skopor och tappat godis.

Superfrukter och bär med nyttigheter för energi
 • 28 Jul, 2021

Det finns många superfrukter och bär bland annat gojibär, mullbär, fikon och blåbär. Bär innehåller förutom vitaminer och mineraler även spårämnen som polyfenoler. Polyfenoler har visat sig skydda mot uv-strålning, bakterier med mera, och är på samma vis hälsosamt även för människan. Mullbär är särskilt rika på C-vitamin och reservatrol som hjälper till med blodflödet. Gojibär innehåller mycket järn, till och med mer än spenat. Passa på att ge din hälsa en boost, men både hälsa, själ och kropp ska må bra och HusmanHagberg erbjuder boende i flera intressanta områden.

Tobak som smak
 • 03 May, 2021

En cigarett efter maten sägs vara bland det bästa enligt många rökare. Att tobak och rökning skulle finnas i smakpaletten känns ändå tveksamt. Idag finns som tur är alternativ som inte påverkar smaklökarna på samma sätt, ecigg till exempel. Men tobak inom mat och dryck är faktiskt en kombination som finns. För några år sedan när rökförbud infördes på krogarna i New York kom en krögare på en innovativ lösning för att nikotinisterna skulle få sitt.

Aromatisk lavendel
 • 12 Feb, 2021

Lavendel är en ört som kan användas till det mesta. Exempelvis är lavendelolja rogivande och ger dig en bättre sömn. I Sverige är kanske lavendel mest känd för att doften håller mal borta från garderoben. Har du köpt en ny garderob ska du ha torkad lavendel i en tygpåse för att ge kläderna en god doft och för att förhindra att mal tar sig in. Lavendel ä dessutom en vacker blomma att ha hemma och det är en spännande ört eftersom den går att äta.

Linas Matkasse
 • 16 Oct, 2020

En av de äldsta och mest kända matkassarna i Sverige är Linas Matkasse. Företaget grundades 2008 och affärsidén är att leverera matkassar med recept hem till kunderna för att underlätta vardagen. Det finns olika koncept på matkassarna men alla ska vara sunda och näringsrika. Inga av fiskarna har exempelvis varit rödlistade hos på WWF. Sedan 2008 har Linas Matkasse utvecklats ganska rejält och idag kan du skräddarsy din matkasse efter vad du tycker om för mat samt hur stor din familj är.

Bra redskap i köket
 • 11 Aug, 2020

Att ha rätt redskap i köket är lika viktigt som trädgårdsprylar av hög kvalitet. Riktigt bra produkter för trädgårdsarbete hittar man online från deras butik. Om vi ska återgå till kökstemat och välja något att lägga pengar på bland alla köksredskap på nätet är en riktigt bra kniv ett måste. Med en bra kniv underlättar du inte bara förberedelsen av maten utan det gör också matlagningen roligare. Andra saker som är bra att ha är en skärbräda med stor yta för råvaror.

Gör din egen glass
 • 26 May, 2020

Den största fördelen med att göra egen glass är att du vet exakt vad glassen innehåller. Du kan experimentera med frukt, bär, yoghurt och godis för att skapa delikata glassdesserter. Har du en glassmaskin använder du den men det går också bra att göra utan genom att röra om flera gånger under frysningstiden. När du söker efter sommarens bästa pocket kan du också passa på att göra en sökning på olika böcker med recept på glass.

Handla mat online
 • 26 May, 2020

Det är enkelt att fastna i rutiner, stress och måsten där matlagningen många gånger blir lidande. Mat ska vara en njutning och något som alla människor ska kunna ta del av. Därför är det så lätt idag att beställa färdiga matkassar, beställa catering till en bjudning eller själv handla mat på nätet som levereras till dörren. Detta ger stora möjligheter att kunna äta god och vällagad mat men samtidigt ha tid över till annat.