Kickstarta hösten med nyttigt godis

  • 21 Sep, 2021

Flera olika chokladbitar

Hösten är ett utmärkt tillfälle att komma in i nya och mer hälsosamma rutiner. Varför inte byta ut ditt vanliga snacks mot lite nyttigt godis? I takt med att fler har blivit intresserade av hälsa har också utbudet av hälsosamt godis ökat markant. Det finns flera alternativ som smakar minst lika bra som vanligt godis med socker. Då kan du fortfarande unna dig när du vill.

Stort utbud av nyttigt godis

Vi på Zmaka har ett stort utbud av nyttigt godis inklusive produkter från märket Powerfruits. De fokuserar på nyttigare kryddor och snacks som paranötter och macadamianötter. Om du vill anordna ett fredagsmys kan du alltså duka upp med en härlig nötmix. Det gillas av de allra flesta. När det gäller hälsosamt godis får man också se till att prova sig fram. Eftersom det numera finns mycket och välja på kan du beställa hem lite olika sorter och unna dig med gott samvete.

Vikten att unna sig

När hösten smyger sig på är det enkelt att bli lite deppig. Man har inte längre semester utan ska sakta men säkert komma in i rutiner igen. För att skapa en bra balans i vardagen är det viktigt att man unnar sig med jämna mellanrum. Det kan vara allt från en fransfölängning i Borås till lite gott och nyttigt godis. Vi vill slå hål på myten att man måste äta onyttigt för att kunna unna sig. Det finns en uppsjö av godis och snacks som smakar minst lika gott och som inte innehåller något tillsatt socker. Du kan titta under fliken “nyttigt godis” hos oss för att se vilket sortiment vi erbjuder. Tänk på att äta allt med måtta.

Läs alltid på innehållsförteckningen

Om du vill vara säker på att du får nyttigt godis kan du göra det till en vana att läsa på innehållsförpackningen så snart du köper något. Ha i åtanke att det ska vara så många naturliga ingredienser som möjligt och helst fritt från tillsatser.

Byt ut sockret

Sockret är den stora boven när det kommer till godis. Som du säkerligen redan vet är orsaken till många hälsoproblem inklusive fetma. Därför har det dykt upp många nya sötningsmedel på marknaden som sägs vara ett bättre alternativ. Ett exempel är stevia som är godkänt av både EU och Livsmedelsverket. Även om det är nyttigare får du fortfarande vara beredd på att det smakar sött. Du kan därför få det där sötsuget som du även får av vanligt socker. Det är därför som vi rekommenderar att äta allt med måtta och inte överdriva.

Gör eget nyttigt godis

Ett annat alternativ kan också vara att göra ditt egna hälsosamma godis. Då vet du exakt vad som är i ditt godis eller bakverk och kan äta det när du själv känner för det. Det finns till exempel en rad olika recept på nyttiga chokladbollar som går hem både hos stora och små. Det kan vara en bra början om du inte är så hemma i köket ännu.